NOS NieuwsAangepast

Ouders jihadist naar Syrië

De ouders van de 15-jarige jongen die naar Syrië is vertrokken, zijn hun zoon achterna gereisd. Ze willen voorkomen dat hij zich aansluit bij terreurbeweging IS, schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant is de jongen verdwenen tijdens een vakantie in Istanbul . Op zijn Facebookpagina zou hij volgens het AD de volgende reactie hebben geplaatst: "De vraag of ik in Syrië ben? Ja, dat ben ik. Verder beantwoord ik onzinnige vragen niet, aangezien ze alleen in het voordeel van de politie zijn."

De moeder van de jongen hoopt haar zoon snel terug te vinden: "Mijn zoon is 15 jaar. Hij is te klein en heeft mijn opvoeding nodig", vertelt ze in een video die in Turkije zou zijn opgenomen. "Als hij achttien jaar is, mag hij beslissen wat hij wil."

De ouders krijgen bij de zoektocht naar hun zoon hulp van de Belg Dimitiri Bontinck, schrijft het Algemeen Dagblad. Die vertrok vorig jaar naar Syrië om zijn zoon Jejoen terug te halen. Die deed alsof hij naar Caïro ging om de islam te bestuderen, maar kreeg een opleiding tot jihadist. Jejoen is inmiddels terug in België.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl