NOS SportAangepast

Schoop met Orioles in play-offs

De honkballers van Baltimore Orioles en Washington Nationals hebben in hun Major League Baseball-divisie de titel veroverd. Beide clubs zijn daardoor verzekerd van deelname aan de play-offs in de MLB, de Noord-Amerikaanse profcompetitie.

De Orioles, de ploeg van de 22-jarige Jonathan Schoop, werd voor het eerst sinds 1997 kampioen van de American League East dankzij een klinkende 8-2 thuiszege op Toronto. De Oranje-international stond niet in de basis, viel wel in (achtste inning, derde honk) en tekende voor een honkslag.

Simmons en Jansen hebben ook zicht op play-offs

Washington pakte in de National League East de titel door een 3-0 overwinning bij Atlanta, waar Andrelton Simmons korte stop speelt. Simmons heeft met de Braves nog een kleine kans op een van de twee wild-cards voor de play-offs.

De play-offs lonken zeker voor Kenley Jansen met LA Dodgers, koploper in de National League West. Xander Bogaerts beleeft een teleurstellend seizoen met titelverdediger Boston Red Sox, dat in zijn divisie roemloos onderaan staat. Los Angeles Angels was vorige week de eerste ploeg (van acht) die de play-offs bereikte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl