Knappe zege FC Zenit bij Benfica

FC Zenit is zijn Champions League-campagne goed begonnen. De Russen boekten in Lissabon, in hun eerste duel in groep C, een 2-0 zege op Benfica.

Benfica had in eigen huis een ongeslagen status van 51 wedstrijden (alle competities), maar al snel werd duidelijk dat het daar wel eens bij zou kunnen blijven.

Hulk opende de score na vijf minuten met een schot met links na een passje van Oleg Sjatov. Na een kleine twintig minuten kreeg Benfica-doelman Artur Moraes rood na een charge op Danny. Even later kopte oud-Benfica middenvelder Alex Witsel de 2-0 binnen na een voorzet van diezelfde Danny.

Na rust slaagden de Portugezen er niet meer de spanning terug te brengen. Bij Benfica bleef Ola John op de bank.

Monaco klopt Leverkusen

AS Monaco boekte een onverdiende 1-0 thuiszege op Bayer Leverkusen. Monaco (met doelman Maarten Stekelenburg op de bank) heerste op het middenveld en stond Leverkusen in de beginfase geen kansen toe. Wel wurmde Hasan Çalhanoglu zich na een kwartier goed langs een paar verdedigers, waarna zijn schot met links in het zijnet verdween.

De actie van Calhanoglu was het startsein voor een ommekeer, want Leverkusen controleerde daarna de wedstrijd en kreeg nog drie grote kansen voor rust. Karim Bellarabi kon niet goed beslissen hoe hij de doelman zou passeren en kwam niet verder dan een mislukt stiftje, Son Heung-min schoot voorlangs en Gonzalo Castro zag zijn schot van dichtbij via de rug van Layvin Kurzawa over gaan.

Ook na rust drong Leverkusen aan, maar het was Monaco dat scoorde. Uit een van de schaarse tegenstoten trof Moutinho doel met een van richting veranderd schot. Leverkusen bleef jagen op een punt, zonder nog tot echt uitgespeelde kansen te komen.