Borussia te sterk voor Arsenal

Borussia Dortmund is de nieuwe jaargang van de Champions League begonnen met een overwinning. De verliezend finalist van 2013 won thuis met 2-0 van Arsenal.

De Duitsers domineerden vanaf het begin en kregen talrijke kansen. Zo waren onder anderen Pierre Emerick Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan en Ciro Immobile dicht bij succes.

Pas vlak voor rust brak Immobile de ban. De Italiaan begon op het middenveld aan een lange rush, passeerde Laurent Koscielny met enig geluk en verschalkte doelman Wojciech Szczesny met een laag schot.

Kort na de pauze tekende Aubameyang voor de 2-0. Hij omspeelde half struikelend Szczesny en scoorde. In het vervolg van de tweede helft bleef Dortmund de veel betere ploeg, maar een grotere nederlaag bleef het pover spelende Arsenal bespaard.

Galatasaray op valreep naast Anderlecht

In dezelfde groep D pakte Galatasaray thuis op de valreep een punt tegen Anderlecht. Pas in de extra tijd tekende Burak Yilmaz voor de 1-1. Wesley Sneijder deed negentig minuten mee bij Galatasaray.

Doelman Fernando Muslera voorkwam in de eerste helft onheil voor de Turken met enkele knappe reddingen, maar acht minuten na de pauze kwamen de Belgen op voorsprong. Dennis Praet maakte de bal knap dood met de borst, kapte twee tegenstanders uit en trof doel met een bekeken schot.

De Belgen dachten de buit binnen te hebben, maar ver in de blessuretijd gaven ze de volle winst uit handen. Aurélien Chedjou speelde zich vrij op rechts en uit zijn voorzet schoot Yilmaz van dichtbij raak.