NOS NieuwsAangepast

Evacuatie toeristen Mexico na Odile

De Mexicaanse regering bereidt de evacuatie voor van tienduizenden toeristen uit Los Cabos op het schiereiland Baja California Sur. Gisteren raasde orkaan Odile over het gebied en richtte zware schade aan in de vakantieresorts langs de kust.

Bomen werden uit de grond gerukt, elektriciteitsmasten braken, wegen overstroomden en vele ramen sneuvelden. Ruim 130 mensen raakten gewond en ongeveer 30.000 toeristen moesten hun hotel uit. Ze werden opgevangen in conferentiezalen.

Verkeerstoren

De toeristen, van wie er 26.000 uit het buitenland komen, worden met militaire en commerciële vliegtuigen opgehaald en overgebracht naar Tijuana en Mazatlan op het vasteland van Mexico. Daar kunnen ze consulaire hulp krijgen en overstappen op andere vluchten.

De evacuatievluchten vertrekken vanaf La Paz en Los Cabos. Het laatste vliegveld werd zwaar getroffen door de orkaan en is nog steeds gesloten voor commerciële vluchten. Inmiddels is de landingsbaan vrijgemaakt en volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is de schade aan de verkeerstoren bijna hersteld.

Modderstromen

De orkaan is nu afgezwakt tot een tropische storm, maar kan volgens meteorologen nog steeds overstromingen en modderstromen veroorzaken. De autoriteiten proberen de elektriciteit en telefoonlijnen in het getroffen gebied zo snel mogelijk te herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl