NOS SportAangepast

Honkballers overklassen Russen

De Nederlandse honkballers hebben ook hun laatste duel in de eerste ronde van het EK in Tsjechië en Duitsland probleemloos in winst omgezet.

Oranje won in het Tsjechische Ostrava met 12-1 van Rusland, dat voor de elfde keer deelneemt en in 2001 zijn beste EK kende. Het was toen verliezend finalist tegen Nederland.

Grand slam-homerun

Nadat Oranje in de derde inning op 4-0 was gekomen (mede dankzij een homerun van Curt Smith, waarop ook Nick Urbanus over de thuisplaat kwam) veerde Rusland eventjes op.

Startend werper Jurrian Koks moest de Russen in de vierde slagbeurt drie honkslagen en één run toestaan, maar in het vervolg van het duel hielden reliever Arshwin Asjes en closer David Bergman de Russen beter in toom.

Oranje vergrootte de marge in de vijfde inning, waarna de knock-out (12-1) volgde in de achtste slagbeurt, waarin Urbanus een grand slam-homerun sloeg.

Finalegroep

Het EK wordt donderdag vervolgd. Nederland, Spanje en Tsjechië, de nummers één tot en met drie van groep B, vormen dan samen met de topdrie van groep A (Italië, Frankrijk en Duitsland) de finalegroep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl