NOS NieuwsAangepast

A58 weer open na kettingbotsingen

De snelweg A58 is weer open. Na drie kettingbotsingen was de weg door Zeeland vrijwel de hele dag afgesloten, maar rond 22.15 uur kon het verkeer weer over alle rijbanen.

Aan het einde van de middag ging de eerste rijstrook naar Middelburg open en aan het begin van de avond werd ook de andere rijstrook in die richting opengesteld.

De andere kant op, op de snelweg van Vlissingen naar Bergen op Zoom, waren de zwaarste ongelukken gebeurd. Daar duurden de werkzaamheden dan ook langer. Ook moest de vangrail worden gerepareerd.

Dichte mist

De snelweg was sinds vanochtend 08.00 uur dicht nadat door dichte mist op drie plaatsen kettingbotsingen hadden plaatsgevonden. Hierbij raakten 150 auto's betrokken.

Bij de ongelukken vielen twee doden en tientallen gewonden. De twee slachtoffers zijn inwoners van de gemeente Middelburg. Een van hen was lid van de vrijwillige brandweer, twittert de Veiligheidsregio.

Bijeenkomst

In de loop van volgende week wordt een bijeenkomst georganiseerd voor de slachtoffers en andere betrokkenen bij de drie kettingbotsingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl