NOS VoetbalAangepast

Triest record; KNVB blijft positief

Met slechts 72 toeschouwers bij de wedstrijd tussen Jong FC Twente en Jong PSV boekte de Jupiler League maandagavond een triest record. Nooit eerder waren er zo weinig bezoekers bij een wedstrijd in de eerste divisie.

Liefst 30.133 stoeltjes bleven maandagavond leeg in de Grolsch Veste, dat daarmee een bezettingsgraad van iets meer dan 0,2 procent kende. De cijfers passen in een trend die al langer zichtbaar is bij wedstrijden van reserveploegen in de Jupiler League.

Het oude laagterecord was namelijk ook in handen van Jong FC Twente. Vorig seizoen waren 150 mensen getuige van het thuisduel met MVV.

Geen reden voor alarm

Het gebrek aan belangstelling lijkt koren op de molen van de tegenstanders van de toetreding van reserveploegen tot de Jupiler League. Toch is er volgens de KNVB geen directe reden voor alarm. Integendeel zelfs, volgens de voetbalbond vertoont de Jupiler League bovenal veel positieve ontwikkelingen.

Reactie KNVB

In een schriftelijke reactie op de cijfers van maandagavond, schrijft de KNVB vandaag:

"Net als alle voetballiefhebbers ziet de KNVB het liefst dat er zoveel mogelijk toeschouwers naar de wedstrijden komen kijken. Dit seizoen is er na zes speelronden in de Jupiler League een stijging van 14,6 procent in het aantal toeschouwers ten opzichte van het vorige seizoen. De bezetting van thuiswedstrijden van beloftenteams is lager dan de andere Jupiler Leagueclubs en blijft voor de betreffende clubs een punt van aandacht. Daar staat tegenover dat de andere clubs in de Jupiler League gemiddeld meer toeschouwers hebben als de beloftenteams op bezoek komen en ook dat er meer mensen naar de live-wedstrijden op televisie van de beloftenteams kijken."

"Samen met de CED (Coöperatie Eerste Divisie, red.) en de betrokken clubs willen we van de Jupiler League weer een spannende en vitale competitie te maken. De Jupiler League is een kweekvijver van talent en het toevoegen van de beloftenteams draagt bij aan het sneller en beter ontwikkelen van de talenten van Nederland. Dit is van belang voor de ontwikkeling van het algehele Nederlandse voetbal. Dat zie je ook terug in de competities van Duitsland, Spanje en Portugal. Aan het einde van het seizoen loopt de tweejarige pilot ten einde en kunnen we pas echt de balans opmaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl