Werkgevers: doe meer voor groei

Het Nederlandse bedrijfsleven vindt dat het kabinet meer moet doen om de economische groei te stimuleren. "Het kabinet heeft onder de omstandigheden een begrijpelijke begroting gemaakt, maar voor het terugbrengen van groei is meer nodig," zeggen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een gezamenlijke verklaring. "De lastenverlichting is bescheiden in het licht van de lastenverzwaringen in de afgelopen jaren voor bedrijven en burgers."

De drie organisaties willen dat de regering de komende belastingherziening aangrijpt om de lasten verder te verlichten. Volgens hen zal dat perspectief bieden op het weer aan de gang helpen van de economie.

"Geld niet verjubelen"

De brancheorganisatie van de technologische industrie, FME, vindt ook dat er meer moet worden gedaan aan de groei van de economie. "We hebben een wendbare economie nodig die geprepareerd is voor groei en gewapend tegen tegenslagen. Dat vraagt om een duidelijke keuze van de politiek voor groei. Ik zie die keuze onvoldoende terug in de Miljoenennota," zegt voorzitter Ineke Dezentjé Hamming.

FME is positief over het Toekomstfonds. Een deel van de aardgasbaten gaat naar dat fonds en met dat geld kunnen onder meer innovatieve kleine en middelgrote bedrijven financiering krijgen. "We moeten wel opletten dat we verstandig met dit fonds omgaan en het geld niet gaan 'verjubelen', zoals in het verleden wel met de aardgasbaten is gebeurd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl