NOS VoetbalAangepast

De Boer: PSG is absolute top

In de strijd om de Johan Cruijff-schaal werd verloren van PEC Zwolle. De competitiestart is niet overtuigend met negen punten uit vijf duels. PSV en FC Groningen waren te sterk. En dan komt morgenavond in de openingswedstrijd van het Champions League-seizoen ook grootmacht Paris Saint-Germain nog op bezoek.

Trainer Frank de Boer kent de kwaliteiten van de Franse club. "PSG is absolute top, ook in spelers. Er is respect, maar geen ontzag. We gaan ze gewoon proberen uit te schakelen."

Punten pakken

"Het draait niet alleen om Zlatan. Met Van der Wiel en Maxwell hebben ze twee aanvallende backs", gaat De Boer verder. "Ook Thiago Motta en Marco Verratti zijn twee middenvelders die vaak vooruit denken. Om over de rest van de voorhoede nog maar te zwijgen.''

"Het is een zware poule, maar we hebben vorig jaar bewezen dat we punten kunnen pakken", stelt de Ajax-trainer.

"Het moet beter"

De Boer weet dat zijn ploeg de afgelopen periode niet goed presteerde. "Het is duidelijk dat het beter moet dan in de laatste weken. Het moet beter dan tegen Heracles. Alhoewel ik ook goede dingen heb gezien. Veel jonge jongens die er tegenaan zitten. El Ghazi, Milik, Andersen; ze hebben een stijgende lijn. Maar het moet beter."

Ook voor De Boer kwam de beslissing van Marco van Basten om assistent-trainer te worden onverwacht. "Ik ben verrast en blij. Hij heeft veel kennis. Blij dat hij actief blijft, maar zijn gezondheid is het belangrijkste. Marco moet zich lekker voelen in deze rol. Hij heeft de deur op een kiertje gelaten."

Denswil vervangt Ligeon

Ten opzichte van het competitieduel van zaterdag met Heracles heeft De Boer zijn selectie op één plaats gewijzigd. Stefano Denswil neemt de plaats in van Ruben Ligeon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl