NOS NieuwsAangepast

Rekenkamer checkt schoolpanden

Leraren, leerlingen en ouders van schoolgaande kinderen mogen hun mening geven over hun schoolgebouw. De Algemene Rekenkamer hoopt zo meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van de schoolgebouwen.

Belangrijke vragen zijn bijvoorbeeld of het gebouw groot genoeg is en of er genoeg plekken zijn om zelfstandig of juist in groepjes te werken. Ook wordt de leerlingen gevraagd of het gebouw geschikt is voor een digibord en computer. En komt er genoeg frisse lucht binnen? Vanaf 22 september kan het allemaal worden ingevuld en meteen worden vergeleken met andere scholen op checkjeschoolgebouw.nl.

Achterstallig

Er zijn in Nederland ruim 10.000 schoolgebouwen. De kwaliteit van de gebouwen staat al langere tijd ter discussie. In 2013 bleek uit een onderzoek dat er miljarden euro's nodig zijn voor achterstallig onderhoud van schoolgebouwen.

In het onderzoek worden niet alleen de resultaten uit de online enquête meegenomen. De Rekenkamer zet ook op een rijtje hoe groot en oud alle schoolgebouwen in Nederland zijn en hoe de gemeenten samenwerken met de scholen voor onderhoud en renovatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl