NOS NieuwsAangepast

"Een heel zware dag voor Zeeland"

"De dag leek vanmorgen zo mooi te zijn. Een typisch Zeeuwse dag met veel zon. Maar we werden geconfronteerd met een afschuwelijk ongeluk van een voor Zeeuwse begrippen ongekende omvang." Dat zei Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen en voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, tijdens een persconferentie.

Lonink noemt de kettingbotsingen op de A58 een groot drama. "Er zijn twee doden gevallen, elf zwaargewonden en vijftien lichtgewonden. En daarnaast zijn nog veel mensen geconfronteerd met een traumatiserende situatie, in een mistige omgeving waar niemand wist wat er gebeurde. Wie de beelden ziet weet dat het een immense impact heeft op de mensen die er waren."

Bij het ongeluk waren twee busjes met minder valide kinderen betrokken. Aan hen is speciale aandacht gegeven.

Drie locaties

De 100 tot 150 auto's botsten op drie verschillende plekken, bij het Mallardviaduct, bij Selnisse en rond de afrit Heinkenszand.

Lonink is tevreden over de samenwerking tussen de hulpdiensten en de verschillende regio's. Er zijn in totaal 50 ambulances ingezet. "We hebben geen capaciteitsproblemen gehad."

Er staan nog veel mensen in de file. De middenberm wordt weggehaald, zodat mensen over de andere weghelft kunnen wegrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl