NOS VoetbalAangepast

Stewart: wilden niet van Marco af

Earnest Stewart is duidelijk als hem wordt gevraagd of AZ de afgelopen periode van trainer Marco van Basten af wilde. "Nooit, we hebben juist samen gezocht naar een oplossing."

"Het feit dat het twee dagen zo stil is geweest zegt niets", gaat de technisch directeur verder. "Als er een andere rolverdeling komt, moeten er allemaal dingen worden besproken. Contracten. Verantwoordelijkheden."

Dinsdag kondigde Van Basten op een persconferentie aan dat hij terugtreedt als hoofdtrainer van AZ. Met fysieke klachten als voornaamste reden.

Voorbereiding

Technisch directeur Stewart werd er in juli voor het eerst mee geconfronteerd. "We waren verrast. Tijdens de voorbereiding kwam hij voor het eerst naar ons toe. 'Ik moet stoppen. Ik kan zó niet verder', zei hij toen."

"Stoppen was voor ons toen geen optie. We hebben geprobeerd een oplossing te zoeken. Ondersteuning. De tweede keer was ná Willem II. Toen hebben we even rust voor hem ingebouwd. En hebben we gekeken hoe we de situatie samen kunnen oplossen. Na Willem II is het anders geworden."

Nooit over gesproken

Dat Van Basten tijdens de onderhandelingen niet heeft gesproken over zijn fysieke klachten, die hij ook in het verleden al had, vindt Stewart geen probleem. "Marco heeft daar nooit over gesproken. Wél dat winnen en verliezen belangrijk voor 'm is. Dat bleek de afgelopen periode ook wel. Winnen gaf 'm een goed gevoel. Verliezen had ie last van."

Van Basten wordt assistent-trainer bij AZ onder Alex Pastoor, die al die tijd zijn assistent was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl