NOS VoetbalAangepast

Pastoor: eindelijk hoofdtrainer AZ

Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt. Alex Pastoor heeft er altijd van gedroomd om hoofdtrainer te worden van AZ. "Sommige mensen dromen ervan om hoofdtrainer te worden van Manchester United, ik droom ervan om hoofdtrainer te worden van AZ", liet Pastoor zich in het verleden al eens ontvallen.

Na de beslissing van Marco van Basten om verder te gaan als assistent-trainer bij AZ is Pastoor nu de hoofdverantwoordelijke in Alkmaar. "Ik heb hier weliswaar niet gespeeld, maar dit is toch mijn club. Ik heb in alle geledingen van de club gewerkt. Hoofdtrainer van AZ was altijd mijn doel", aldus Pastoor.

Actieve loopbaan

Pastoor is opgegroeid onder de rook van Alkmaar, in Schoorl. Hij begon er als kleine jongen met voetballen. Via SC Schoorl, AFC '34 (Alkmaar) en Duinranders (Schoorl) kwam hij in 1989 bij Volendam terecht. Zes jaar later maakte hij de overstap naar Heerenveen. Pastoors actieve loopbaan eindigde met buitenlandse avonturen: Harelbeke, SC Austria, Lustenau en SC Rheindorf.

In 2001 begon hij zijn trainerscarrière bij de B-junioren van AZ. Vier jaar later trok hij met trainer Job Dragtsma naar Turkije om daar de jeugdopleiding op te zetten. Na een jaar keerde hij terug.

Doorbraak

Daarna volgden Heerenveen, als assistent van Gertjan Verbeek, en Feyenoord (jeugdtrainer). De doorbraak volgde bij Excelsior. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met de club naar de eredivisie. In het tweede jaar wist hij de Rotterdamse club voor degradatie te behoeden.

Ook bij N.E.C. had hij succes. Met de Nijmeegse ploeg haalde hij direct de play-offs. In maart 2013 verlengde hij zijn contract, maar na de ondertekening won Pastoor met zijn ploeg geen wedstrijd meer.

Op 19 augustus werd hij ontslagen bij N.E.C., na drie wedstrijden in het nieuwe seizoen: een record in de eredivisie. Via een korte periode bij Slavia Praag keerde hij deze zomer terug bij AZ. Met een droom. Hij kon toen niet vermoeden dat die droom half september al uit zou komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl