NOS NieuwsAangepast

"Ineens was er een muur van mist"

"Ineens was er vlak voor een viaduct een muur van mist", vertelt Inge Geldof. Zij kon zelf nog net op tijd remmen, maar vlak voor haar was de eerste botsing.

Geldof is een van de honderden automobilisten die tussen Goes en Middelburg vaststaan door een reeks kettingbotsingen op de A58. De snelweg is in beide richtingen afgesloten.

De chaos is groot, omdat veel voertuigen moeten worden weggesleept. "Mensen met een auto die nog wel rijdt, krijgen het verzoek om rustig weg te rijden", aldus Geldof, die als EHBO'er meteen hulp verleende aan slachtoffers.

Verwanten

Gewonden worden naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Voor anderen zijn er opvangcentra in Heinkenszand, Borssele en Arnemuiden.

De hulpdiensten hebben de reizigers via Twitter verzocht om in de auto te blijven. "Er komt een bus langs voor vervoer naar opvanglocaties. Laat uw sleutels in het contact", staat in het bericht.

De Veiligheidsregio Zeeland roept inzittenden op om aan verwanten te laten weten dat ze veilig zijn. Het Rode Kruis is met water onderweg. Langs de weg zijn mobiele toiletten gezet.

Scheuren

Veel automobilisten waren verrast door de dichte mist, zegt een van de mensen die zijn gestrand op de A58. "Het zicht was minder dan 50 meter en dan nog scheuren auto's je voorbij", aldus de ooggetuige op Omroep Zeeland.

De hulpdiensten kwamen volgens hem snel in actie. "Ik zie hier nu een stuk of acht ambulances. Ze gaan van voor naar achter langs de file om te kijken of er hulp nodig is."

Bekneld

Een andere weggebruiker zag het gevaar op tijd en zette zijn wagen op de vluchtstrook. "Ik hoorde niets anders dan harde klappen en gierende banden."

Hij stapte uit om te kijken waar hij kon helpen. "In een auto zaten twee zusters, van wie er een bekneld zat met haar voet. Daar moest de brandweer bijkomen. Haar oudere zuster heb ik samen met ambulancepersoneel uit de auto getild. Zij was er niet best aan toe, het was vervelend om te zien."

Koffie

Een andere automobilist zegt dat het in zijn geval nog maar net goed ging door op het laatste moment op de remmen te staan. "De rook stoof van de banden", zegt de man die onderweg was van Hansweert naar zijn werk in Vlissingen.

"Ik heb mijn collega's laten weten dat ik later kom. De koffie staat voor je klaar, zeiden ze, maar daar heb ik nu niets aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl