NOS VoetbalAangepast

FIFA schorst vooraanstaande official

De FIFA heeft een vooraanstaande official tijdelijk geschorst uit de commissie die financieel toezicht houdt op de wereldvoetbalbond. Het gaat om Canover Watson, vice-voorzitter van de voetbalbond van de Caymaneilanden en een van de acht leden van het toezichtsorgaan.

Watson is aangehouden op verdenking van corruptie en witwassen. Hij zou in zijn tijd als hoofd van de gezondheidsdienst op de Caymaneilanden hebben gesjoemeld bij de invoering van een pasjessysteem.

Watson is geschorst zo lang het onderzoek naar hem loopt, zei voorzitter Domenico Scala van de financiële toezichtscommissie. "Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen de verdenkingen en zijn werk voor de FIFA'', liet Scala weten in een persverklaring.

Horloges

De FIFA heeft haar bestuursleden opgeroepen om de dure horloges, die zij tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië hebben gekregen, terug te geven. De bestuursleden kregen deze zomer horloges ter waarde van 25.000 dollar. De regels van de wereldvoetbalbond verbieden bestuursleden dure cadeaus aan te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl