NOS VoetbalAangepast

Improviseren bij Dortmund-Arsenal

Borussia Dortmund en Arsenal staan voor het tweede opeenvolgende jaar tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. Vorig seizoen won Arsenal in Duitsland (0-1), terwijl Dortmund te sterk was in Londen (1-2).

Trainers Jürgen Klopp en Arsène Wenger moeten dinsdagavond vanwege blessuregevallen flink improviseren. Dortmund moet het in eigen huis doen zonder de basisspelers Marco Reus, Jakub Blaszcykowski, Ilkay Gündogan, Nuri Sahin en Mats Hummels. Ook Oliver Kirch ontbreekt en het meespelen van Shinji Kagawa en Milos Jojic is onzeker.

Mogelijk debuut Bellerín

Arsenal mist de aanvallers Theo Walcott, Olivier Giroud en Yaya Sanago en kan niet beschikken over de Franse rechtsback Mathieu Debuchy, die geschorst en geblesseerd is. Calum Chambers lijkt de beoogde vervanger, maar hij heeft onstoken keelamandelen en is onzeker voor het duel met Dortmund. De 19-jarige Héctor Bellerín kan zodoende zijn debuut maken als rechtsback.

"Natuurlijk is het teleurstellend om een belangrijke speler als Debuchy te verliezen", benadrukt Wenger. "Hij is sterk begonnen aan het seizoen en een heel ervaren rechtsback." De Franse manager, die in 2006 met Arsenal de finale van de Champions League bereikte, is niet bang om eventueel Bellerín voor de leeuwen te gooien. "Hij is een jongen met persoonlijkheid en kan goed met druk omgaan."

Arsenal-doelman Wojciech Szczesny is niet bang dat de communicatie moeizaam zal verlopen met andere verdedigers voor zich. "Ik kan met elke speler samenspelen. Tijdens de training oefenen we veel, dus ik maak me geen zorgen."

Klopp: enorm veel tempo

"Het is lang geleden dat we in eigen huis Arsenal hebben verslagen", weet middenvelder Sebastian Kehl, die doelt op de 2-1 zege in de groepsfase van de Champions League in 2002.

Klopp waarschuwt daarom zijn ploeg. "Ondanks alle wisselingen zijn ze in staat te voetballen zoals Arsène Wenger al jaren voor ogen heeft. Ze leggen voetbal met enorm veel tempo op de mat. Er komt een ploeg met veel kwaliteit onze kant op. De Champions League gaat meteen écht van start."

Vorig seizoen won Dortmund wel in Londen en mede daardoor eindigden de Duitsers als eerste in de groep met Arsenal, Napoli en Olympique Marseille. Deze jaargang zijn Galatasaray en Anderlecht de andere ploegen in groep D.

Live bij de NOS

Vanavond is de wedstrijd Borussia Dortmund - Arsenal live te zien bij de NOS. Vanaf 20.15 uur op NPO 3 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl