NOS NieuwsAangepast

Staking Lufthansa van de baan

Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaan vandaag toch niet staken. De vakbond Cockpit had de vliegers gevraagd om tussen 09.00 en 17.00 uur het werk neer te leggen, maar ziet nu van de staking af omdat er schot zit in de onderhandelingen met Lufthansa.

Het was de bedoeling om het intercontinentale vliegverkeer vanuit Frankfurt stil te leggen. Tientallen vluchten naar Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Afrika gaan nu toch door.

Pensioen

Het rommelt al een tijdje bij Lufthansa. De maatschappij wil de prepensioen-regeling voor piloten versoberen. Die zijn daar fel op tegen en hebben al meerdere keren gestaakt, voor het laatst vorige week in München. Daar vielen toen 140 vluchten uit. In april werd zelfs drie dagen gestaakt.

De stakingen hebben Lufthansa tientallen miljoenen euro's gekost. De maatschappij heeft gisteravond een nieuw voorstel gedaan, waarop Cockpit besloot om verder te praten en de staking af te blazen.

Air France

De stakingen bij Air France gaan wel door. Piloten van die maatschappij willen nog tot 22 september staken uit onvrede over plannen om een aantal vliegers over te plaatsen naar dochtermaatschappij Transavia, die volgens de piloten minder goede arbeidsvoorwaarden heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl