NOS VoetbalAangepast

Ervaren Veltman kijkt uit naar Zlatan

Nog geen jaar geleden debuteerde de relatief onbekende Ajacied Joël Veltman in de Champions League. Het grote publiek leerde de verdediger kennen toen hij van grote waarde was tijdens de winst op Celtic en rood kreeg tegen Barcelona.

"Ik hoef nu niet meer voorgesteld te worden. Het publiek weet wie ik ben", zegt Veltman voor aanvang van zijn tweede Champions League-seizoen. Daarin treft Ajax woensdag Paris Saint-Germain.

Afgezien van het feit dat het publiek inmiddels zijn naam kent, is er volgens de 22-jarige IJmuidenaar weinig veranderd. "Als voetballer ben ik hetzelfde als een jaar geleden, ik heb alleen meer ervaring. Ik heb wat meer in mijn rugzak, om het zo maar te zeggen." In die rugzak van Veltman zitten naast drie wedstrijden in de Champions League, zijn interlanddebuut, het landskampioenschap met Ajax en het WK met Oranje.

Fenomeen Zlatan

Die internationale ervaring kan Veltman woensdag tegen Paris Saint-Germain goed gebruiken, aangezien dat spits Zlatan Ibrahimovic naar alle waarschijnlijkheid zijn directe tegenstander is. "Zlatan is een fenomeen", zegt de verdediger. "Ik hoef de videoman niet te vragen om wat beelden in een bestandje te zetten."

"Ik heb al veel van hem gezien. Ik weet dat hij sterk is en een beetje op Graziano Pellè lijkt, maar dan een niveautje hoger. Zlatan is nog gevaarlijker in de zestien. Bij hem is een kans een goal."

"Te veel tegengoals"

In de aanloop naar het treffen met PSG kan Ajax weinig vertrouwen putten uit de vorm die de club in de competitie toont. De Amsterdammers verloren twee van de eerste vijf wedstrijden en afgelopen zaterdag won Ajax maar ternauwernood van hekkensluiter Heracles Almelo.

"Ajax is minder vast dan vorig seizoen", beaamt Veltman. "Toen hadden we heel weinig tegengoals, nu liggen er toch al een paar in. Ik denk dat we als team minder goed staan. Dat was vorig jaar beter."

Toch is er volgens de international geen reden voor paniek. "Ik heb het volste vertrouwen in dit team, dat meen ik echt. Ook nadat Daley Blind vertrokken is. Nu zijn er andere jongens die aan de bak kunnen, zoals ik kon opstaan toen Toby Alderweireld een jaar geleden vertrok."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl