Ebolamedicijnen naar Nederland

Het RIVM mag medicijnen tegen ebola kopen die nog niet in Nederland zijn toegelaten. Minister Schippers van Volksgezondheid heeft dat besloten in verband met de mogelijke besmetting van twee Nederlandse artsen, die gisteren zijn teruggekeerd uit Sierra Leone.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft contact met alle fabrikanten van geneesmiddelen die mogelijk helpen tegen ebola. Als de beide artsen daadwerkelijk ebola krijgen, komen die middelen beschikbaar.

ZMapp

Dat zou ook gelden voor het middel ZMapp. Volgens de fabrikant was dat middel op, nadat de laatste doses een paar weken geleden naar Liberia waren gestuurd.

Enkele artsen die met ebola besmet waren en het middel kregen, zijn genezen. Enkele anderen zijn ondanks een behandeling met ZMapp overleden.

De Nederlandse artsen behandelden ebolapatiënten in Sierra Leone. Ze verblijven nu in het Leids Universitair Medisch Centrum. In West-Afrika zijn meer dan 2.400 mensen bezweken aan het ebolavirus. Onder de slachtoffers zijn ook meer dan 150 artsen en verpleegkundigen.

.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl