NOS NieuwsAangepast

Prinsjesdag bij de NOS

De NOS doet vandaag uitgebreid verslag van Prinsjesdag. Via internet, tv en radio zijn de rijtoer naar de Ridderzaal, de Troonrede van koning Willem-Alexander en de balkonscène op Paleis Noordeinde rechtstreeks te volgen. 's Middags overhandigt minister Dijsselbloem van Financiën het koffertje met de Miljoenennota aan de Tweede Kamer.

De NOS praat met ministers, fractievoorzitters en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties over de plannen voor 2015.

Televisie

Op televisie wordt er op NPO 1 en themakanaal NPO Politiek vanaf 12.30 uur rechtstreeks verslag gedaan van de gebeurtenissen in Den Haag. In de uitzending wordt ook met gasten gesproken, onder wie fractievoorzitters, minister Dijsselbloem van Financiën en premier Rutte.

De presentatie is in handen van Astrid Kersseboom, Dominique van der Heyde en Rob Trip.

Om 13.00 uur vertrekt de Gouden Koets van Paleis Noordeinde via de Lange Voorhout en de Korte Vijverberg naar het Binnenhof.

Rond 13.15 uur leest de koning de Troonrede. Een half uur later rijdt Willem-Alexander terug in de koets naar Paleis Noordeinde waar rond 14.10 uur de balkonscène volgt.

Rond 15.00 uur overhandigt minister Dijsselbloem het koffertje aan de Tweede Kamer met daarin de Miljoenennota en de rijksbegroting voor het komende jaar.

Om 20.00 uur wordt er in en na het NOS Achtuurjournaal teruggeblikt op Prinsjesdag.

Om 22.00 uur staat de uitzending van Nieuwsuur in het teken van Prinsjesdag. De ministers Hennis van Defensie en Asscher van Sociale Zaken zijn te gast.

Radio

Ook NPO Radio 1 staat tussen 12.00 uur en 19.00 uur in het teken van Prinsjesdag. Het eerste gedeelte van het programma wordt gepresenteerd door Lara Rense (NOS) en Bas van Werven (AVRO-TROS), het tweede gedeelte door Bert van Slooten (NOS) en Tijs van den Brink (EO).

Tot ongeveer 16.30 uur staat de uitzending in het teken van de rijtoer, de Troonrede en de Miljoenennota. Ministers en fractievoorzitters zijn te gast in de uitzending. Daarna wordt het nieuws van de dag besproken met verschillende gasten.

Internet

Via NOS.nl kunt u al het laatste nieuws rond Prinsjesdag volgen. Er is de hele dag een liveblog, waarop de laatste ontwikkelingen van minuut tot minuut te zien zijn. De tekst van de Troonrede wordt meteen na de ceremonie in de Ridderzaal gepubliceerd.

Ook de rechtstreekse uitzendingen op radio en televisie zijn via de website te bekijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl