NOS VoetbalAangepast

Blind: zo wil Van Gaal het zien

Bij zijn debuut voor Manchester United heeft Daley Blind niet alleen met 4-0 gewonnen van Queens Park Rangers, hij was op Old Trafford ook bijzonder sterk in balbezit. Van de 112 (veelal simpele) passes die hij gaf, kwamen er 107 aan.

De BBC gaf Blind een 7 voor zijn optreden, maar merkte wel op dat de Nederlander door QPR erg weinig onder druk werd gezet. "Hij toonde spelintelligentie op zijn plek voor de verdediging en hielp ook een aantal gevaarlijke situaties te bezweren."

In de Daily Mail kreeg Blind ook een 7, van oud-international Martin Keown. "Blind is een interessante voetballer die speelt alsof hij de hersenen van Louis van Gaal op het veld is. Hij verzorgde de aanvoer vanaf het middenveld met strakke passes. Hij maakte een uitstekend debuut."

Blind: we hielpen elkaar

Blind zelf was ook tevreden met zijn debuut. "Ik had er voor de wedstrijd al heel veel zin in. Het ging goed, de hele week al. Iedereen is erg aardig tegen me. Ik voelde me hier meteen thuis", zei hij tegen MUTV.

"Iedereen hielp elkaar ook bij balverlies", ging Blind verder. "Het is belangrijk dat we dan zo snel mogelijk druk zetten. Zo wil de manager het zien. Dit is een nieuw begin en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd."

Rooney blij met Blind

Wayne Rooney liet zich ook uit over het goede spel van de Nederlander. "Ik heb vandaag een uitstekend debuut gezien van Daley Blind", zei de spits van het Engelse elftal.

"Vorig seizoen waren we duidelijk niet goed genoeg, dus het was het juiste moment om topspelers te halen. Zo kunnen we terugkeren waar we horen en prijzen winnen. Het zijn interessante tijden. Onze start was niet al te overtuigend, maar het komt goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl