NOS NieuwsAangepast

Iets drukker in de winkels in juli

De detailhandel heeft in de maand juli de omzet iets zien stijgen. Klanten kochten meer maar omdat de prijzen lager waren, was de omzetgroei maar gering, zo'n 0,7 procent. Meubelwinkels en woninginrichters boeken de eerste omzetstijging in drie jaar. Mogelijk houdt dat verband met het herstel op de huizenmarkt.

Klanten gaven meer geld uit aan eten en drinken en aan andere dagelijkse boodschappen, waarbij supermarkten meer profiteerden dan de speciaalzaken.

Afgeprijsd

In de zogeheten non-foodwinkels werd iets minder uitgegeven, vooral in de doe-het-zelf-winkels. De prijzen in de winkels daalden in juli sterker dan in de voorgaande maanden. Vooral in kledingwinkels werd sterk afgeprijsd.

Internetwinkels zagen de omzet in juli vergeleken met juni teruglopen, maar boekten over de periode januari tot en met juli een omzetgroei van 9,4 procent. Bij het merendeel van de 'gewone' winkels bleef de omzetgroei beperkt tot 1 of 2 procent, en soms zelfs krimp zoals bij kledingwinkels en zaken voor huishoudelijke artikelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl