NOS NieuwsAangepast

Windparken op zee onzeker

De plannen voor windmolenparken op zee dreigen op een fiasco uit te lopen. Energiebedrijf Eneco en andere grote partijen zeggen dat ze overwegen te stoppen met investeren in de windparken omdat minister Kamp zich volgens hen niet aan zijn beloftes houdt.

De windmolenparken zijn een van de pijlers van het energieakkoord dat in 2013 werd gesloten. De komende jaren zou er drie keer zoveel energie door windmolens moeten worden opgewekt, onder meer door acht parken op zee. De overheid zou ze flink subsidiëren: met maximaal 18 miljard euro in 15 jaar.

Kamp heeft echter in april gezegd dat hij de vergunningen voor de windparken nog een keer tegen het licht wil houden. Hij denkt dat de aanleg goedkoper kan.

Handtekening

Eneco vindt dat de minister woord moet houden, omdat hij zijn handtekening heeft gezet. Als Kamp de vergunning intrekt, kan er niet worden gebouwd en lukt het volgens Eneco niet meer om op tijd de doelen uit het energieakkoord te halen.

Het ministerie van Economische Zaken wil alleen kwijt dat "er binnen enkele weken een beslissing over de vergunningen wordt verwacht".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl