NOS WielrennenAangepast

Gerrans wint ook GP de Montréal

Simon Gerrans heeft de GP de Montréal gewonnen. De Australiër (Orica), vrijdag ook de beste in de GP de Quebec, won met overmacht de sprint heuvelop. Rui Costa werd tweede, Tony Gallopin derde.

In de 205 km lange koers, verdeeld over 17 heuvelachtige rondjes van 12,1 kilometer, bepaalden Arnold Jeanneson, Jan Polanc, Louis Vervaeke en Ryan Roth lang het beeld van de wedstrijd. Het kwartet reed tien minuten voorsprong bijeen. Maar die marge was toch niet toereikend, al hield Polanc het lang vol. Hij werd pas in de slotronde teruggepakt.

Orica heeft touwtjes in handen

De wedstrijd kwam in die slotronde pas echt tot leven, mede dankzij een paar versnellingen van Bauke Mollema. Het leidde tot een flink uitgedund peloton en Orica was in de voorste groep met vijf man vertegenwoordigd.

Door dat machtsblok van Orica werden vluchtpogingen al snel geneutraliseerd. Dat ondervond ook wereldkampioen Costa, die door Pieter Weening terug werd gehaald.

Dumoulin weer sterk

In de laatste 500 m heuvelop (4%) werd Gerrans door twee ploeggenoten in een zetel naar de finish geloodst en hij klaarde de klus in grootse stijl. Costa finishte op een paar fietslengten als tweede. Tom Dumoulin, die vrijdag net naast de zege greep, werd zesde en Mollema eindigde, net als in Quebec, tiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl