NOS SportAangepast

Siemerink: terug in die shitgroep

Jan Siemerink baalde dat Nederland de plek in de wereldgroep van de Davis Cup is kwijtgeraakt aan Kroatië. Oranje verloor in Amsterdam met 3-2 van de Kroaten.

"We zijn helaas weer terug in die shitgroep", doelde de captain op de Europees-Afrikaanse zone. "Het is een loodzware groep, want alle Europese landen zitten daarin die net niet in de wereldgroep horen. We moeten ons weer omhoog zien te werken."

"Meer kon ik niet van Thiemo vragen"

Siemerink wilde Thiemo de Bakker niks verwijten. Hij verloor in de beslissende wedstrijd eervol in vier sets van US Open-winnaar Marin Cilic. "Hij is tot het einde blijven knokken en speelde heel goed. Meer kan ik niet van hem vragen, dit is het maximale wat hij kon laten zien. Hij had ook best wel kansen, maar hij moest constant op zijn tenen lopen."

De Bakker baalde dat hij in de vierde set niet kon toeslaan toen er mogelijkheden aandienen. "Ik vond dat ik tot 5-5 de betere was in die vierde set. Ik gaf druk in bijna iedere servicegame van hem. Ik heb de hele wedstrijd agressief gespeeld, want dat is de enige manier om kans te maken tegen hem. Als je hem laat spelen, dan klopt hij je."

"Altijd goed in Davis Cup"

"Ik haal in de Davis Cup eigenlijk altijd een goed niveau, zeker op deze ondergrond", vervolgde De Bakker tegen tennis.nl. "Ik hou ervan om in een team te zitten en een week goed te kunnen trainen en tijd te hebben om aan de baan te wennen."

Oranje promoveerde in 2013 naar de wereldgroep dankzij zeges op Roemenië en Oostenrijk. Op donderdag 18 september weet Oranje welke tegenstander het treft in groep 1 van de Europees-Afrikaanse zone.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl