NOS SportAangepast

Hassan en Schippers schitteren

De Nederlandse atletes Sifan Hassan en Dafne Schippers hebben de Europese ploeg op de Contintental Cup een prima dienst bewezen door respectievelijk de 1.500 meter en de 200 meter te winnen.

Hassan lag met nog een ronde voor de boeg aan kop, maar zag vervolgens Dawit Seyaum uit Ethiopië langszij komen. Onze landgenote pareerde echter op imposante wijze de aanval en liep in 4.05,99 naar de zege. Seyaum werd op de meet nog door de Amerikaanse Shannnon Rowbury ingehaald.

Schippers had nog het meest te stellen met de Amerikaanse Joanna Atkins, maar ook zij was volstrekt kansloos tegen de versnelling van de Europees kampioene, die in 22,28 afgetekend won.

Gaisah

Een dag eerder had Ignisious Gaisah als eerste Nederlander in de historie van de Continental Cup (en ook diens voorganger, de World Cup) goud behaald door het verspringen te winnen.

Schippers (100 meter) en Susan Kuijken (3.000 meter) veroverden zaterdag ook al brons voor Europa, dat de titel met overmacht in de wacht sleepte.

Editie 2010

De Europese ploeg ging bij de vorige editie in 2010 ook al met de winst aan de haal, maar zaterdag maakte de IAAF bekend dat de overwinning alsnog aan de Amerika's is toegekend. Omdat een aantal Europese atleten sindsdien werd betrapt op doping, werd de oorspronkelijke stand herzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl