NOS SportAangepast

Zonderland: WK is uitdaging

Nog iets minder dan een maand en dan staat de WK turnen op het programma. Epke Zonderland wil in China zijn titel aan de rekstok verdedigen, maar in de voorbereiding kende hij een flinke tegenslag. Hij kreeg vier weken terug last van zijn rug, een blessure waar hij al vaker last van had. Dit weekend deed hij voor het eerst weer mee aan een wedstrijd in Londen.

Tweede werd Zonderland, maar dat vond hij niet het belangrijkste: "Ik wilde graag nog aan een wedstrijd meedoen voor de WK. Dit is puur voor mezelf, na een periode van rustig aan doen. Ik ben niet van het rek gevallen, ik deed ook een eenvoudigere oefening dan normaal, maar voor nu is het prima."

Slepende blessure

Zonderland spreekt van een frustrerende periode, de dagen nadat zijn rug op slot schoot. "Vier jaar geleden voor de WK in Rotterdam heb ik er voor het eerst last van gekregen. Eigenlijk was het daarna onder controle, tot vier weken terug. Langzaam werd mijn rug stijf. Ik kon niet voor- of achterover leunen, alles zat vast. Ik heb veel therapie gedaan en ik kan nu weer oefeningen draaien. Maar het moest van ver komen."

Vier jaar terug won hij na zijn kwetsuur nog zilver, nu hoopt hij het goud van vorig jaar te prolongeren. "De voorbereiding is niet ideaal, maar ik blijf positief. Normaal kun je in deze fase aan de details werken, nu ben ik al blij dat ik mijn oefening kan doen. De WK ga ik halen, maar het is wel een uitdaging."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl