NOS VoetbalAangepast

Cambuur: klaar voor Super Sunday

In Leeuwarden waren louter lachende gezichten te zien na de 3-0 overwinning van SC Cambuur tegen FC Groningen. De Friezen staan nu op de derde plaats in de eredivisie. Volgende week volgt de topper tegen koploper PSV.

"Ik ben blij, maar vooral ook trots", zei Cambuur-trainer Henk de Jong na afloop. "We kunnen gewoon goed voetballen. Maar je moet wel altijd normaal blijven doen. Ik geniet nu ook, maar straks verliezen we drie keer en moet ik ook normaal blijven doen."

"Volgende week gaan we voor Super Sunday naar PSV, als jullie dat ervan maken", blikte De Jong alvast vooruit. "Dan zien we wel wat het wordt, want ook daar hebben we weer een kans."

Lekker potje bier

De Cambuur-fans zongen tijdens de wedstrijd al enthousiast "Henkie, Henkie, maak ons kampioen". De trainer kan daar wel om lachen: "Als we ons handhaven, zijn we ook weer kampioen geworden. Ik denk dat ze dat ermee bedoelen."

Vandaag was het in ieder geval genieten voor De Jong: "Het is leuk, ik ben blij, ik neem straks een lekker potje bier. Heerlijk, jongen, heerlijk."

Vier keer geel in 40 seconden

Een opvallende minuut bij Cambuur - FC Groningen was de 57ste, toen binnen 40 seconden vier spelers van FC Groningen een gele kaart kregen na acties van middenvelder Albert Rusnák. Tom Hiariej en Jarchinio Antonia kregen geel vanwege een overtreding op de Slowaak, Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren omdat ze vervolgens boos werden op Rusnák.

De huurling van Manchester City bleef er rustig onder. "Iedereen maakt overtredingen, voetbal is een contactsport. Maar als ze daarna tegen me zeggen dat ik me liet vallen, terwijl iedereen kon zien dat het een overtreding was, dan reageer ik daarop. Maar ik overdrijf niet. Ik ben niet zo stom om voor zoiets een rode kaart te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl