NOS SportAangepast

Kampong wint ook tweede topper

De mannen van Kampong kennen een prachtige seizoensstart. Nadat vorige week de topper tegen Rotterdam met 3-0 werd gewonnen, was de ploeg nu met 2-1 te sterk voor Amsterdam. Thierry Brinkman en Constantijn Jonker zorgden voor de Utrechtse doelpunten. Op slag van rust maakte Justin Reid-Ross er nog 2-1 van.

Oranje Zwart haalde uit tegen Push. De landskampioen versloeg de promovendus met maar liefst 8-1. International Mink van der Weerden maakte een hattrick. Ook twee andere wedstrijden in de hoofdklasse waren doelpuntrijk: Rotterdam won met 6-1 van Hurley en Schaerwijde won nipt met 5-4, nadat ze in de slotfase nog bijna een 5-1 voorsprong uit handen hadden gegeven.

Bloemendaal - Den Bosch eindigde in 2-1. Bij Bloemendaal werden de twee doelpunten gemaakt door de Belg Tom Boon. Jonas Gomoll scoorde het tegendoelpunt voor Den Bosch. Tilburg - HGC eindigde in een 2-2 gelijkspel.

In de stand staan nu drie ploegen bovenaan met zes punten uit twee wedstrijden. Oranje Zwart, Bloemendaal en Kampong. Den Bosch en Pinoké bungelen onderaan. Zij hebben na twee speelrondes nog geen enkel punt.

Hattrick Maartje Paumen

Het was de middag van Maartje Paumen. In de door Den Bosch met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Bloemendaal nam zij drie van de zes doelpunten voor haar rekening.

Ook bij de vrouwen stond de wedstrijd Kampong - Amsterdam op het programma. Dat duel eindigde in 1-1.

Uitslagen speelronde 2 vrouwen

Wageningen - Laren 1-3

Hurley - SCHC 1-2

MOP - Pinoké 3-2

Oranje Zwart - HDM 4-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl