NOS SportAangepast

Haase: mooiste Davis Cup-zege

Robin Haase heeft naar eigen zeggen zijn mooiste zege in de Davis Cup geboekt. De kopman van Oranje won op knappe wijze in vijf sets van Mate Delic. "Dit is fantastisch", jubelde Haase, die Nederland door zijn zege weer naast Kroatië bracht (2-2).

De Hagenaar knokte zich naar de overwinning na een 2-0 achterstand in sets. "In Oekraïne was me dit al een keer gelukt", zei Haase tegen Sport1. "Maar dit is de mooiste tot nu toe. Nu gebeurt het in eigen land, heel gaaf."

De eerste twee sets had Haase veel te stellen met het sterke spel van Delic. "Hij speelde heel goed tennis, maar ik wist dat hij dit niveau niet kon volhouden. Ik had juist het gevoel dat ik het wel kon vasthouden. In het begin was ik, in tegenstelling tot mijn partijen op zaterdag en vrijdag, mijn forehand ook een beetje kwijt."

De Bakker tegen Clic

Haase bevestigde dat Thiemo de Bakker nu het beslissende vierde enkelspel voor zijn rekening neemt tegen US Open-kampioen Marin Cilic, die zoals verwacht Borna Coric vervangt. De Bakker neemt de plaats in van de niet fitte Igor Sijsling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl