Cambuur derde na imposante zege

Het nog ongeslagen SC Cambuur is in de eredivisie naar de derde plaats opgerukt door in eigen huis FC Groningen met liefst 3-0 te verslaan.

Vanaf de eerste minuut dicteerden de Friezen het spel. Het kostte alleen wat moeite om een gaatje in de Groningse muur te vinden. Na een klein kwartier lukte dat en had Bartholomew Ogbeche moeten scoren. Zijn kopbal was echter te slap en bovendien recht op doelman Sergio Padt af.

Na de rust wierp Groningen de schroom van zich af en kwam het er iets meer uit, maar Cambuur profiteerde direct van de ontstane ruimte. Albert Rusnák speelde zichzelf met een knappe aanname vrij en schoot in de verre hoek binnen.

Groningen de weg kwijt

De bezoekers waren even helemaal de weg kwijt en namen het niet meer zo nauw met de spelregels. Binnen zes minuten had Groningen zes gele kaarten aan de broek, waarvan er twee aan Rasmus Lindgren werden uitgedeeld.

In het vervolg had Cambuur nog maar weinig te duchten van de tegenstander. Met fris en fruitig aanvalsspel werd de jacht op meer doelpunten ingezet.

Het dolenthousiaste thuispubliek kon nog twee keer juichen. Tot aan de 74ste minuut had Ogbeche nog maar weinig goed gedaan, maar na zijn prachtige schot uit stand dat net onder de kruising belandde, werd hem dat met liefde vergeven. In de slotfase maakte invaller Sander van de Streek het Friese feestje compleet.