NOS SportAangepast

Emotionele slotronde Derksen

Robert-Jan Derksen heeft met een emotionele slotronde afscheid genomen van het KLM Open. De 40-jarige golfer uit Blaricum, die na dit jaar zijn profloopbaan afsluit, legde zijn laatste achttien holes op de Kennemer in Zandvoort af in 66 slagen (4 onder par).

Derksen voelde vrijdag na de tweede ronde de spanning van zich afglijden, toen hij de cut had gehaald en wist dat zijn afscheid op Nederlands belangrijkste golftoernooi niet voortijdig zou plaatsvinden. In het weekeinde speelde hij - met als altijd het kraagje omhoog - ontspannen en solide in zijn twintigste en laatste KLM Open.

Derksen, die met tranen in de ogen de green van de achttiende hole betrad, maakte in zijn slotronde vijf birdies en één bogey. Het bracht hem op de (gedeelde) elfde plaats in het eindklassement, één plek hoger dan zijn beste klassering ooit op de KLM Open tot deze editie.

Voorrang

"Het was een hele leuke ronde, niks aan het aan handje" vertelde Derksen. "Tot aan de zestiende hole, daar begon men al te klappen bij het naderen van de green. Op achttien kreeg ik voorrang. Het was raar. Ik voelde mijn hele lichaam niet meer, het was moeilijk om stap voor stap te zetten. Twintig jaar golf kwam boven."

"Het was enorm emotioneel. Ik had echt tijd nodig om weer tot mens te komen. Maar het is geweldig als mensen je zo verwelkomen en de waardering geven die ze altijd geven, maar nu komt dat allemaal samen. Ik was blij dat ik die eerste putt tot op tien centimeter sloeg. Veel langer had die tweede niet moeten zijn, want dan had ik 'm niet gemaakt."

"Mijn publiek"

Helemaal een afscheid was het nog niet voor Derksen; er wacht hem nog een aantal toernooien. "Er komt natuurlijk nog een echt 'laatste toernooi' en dat zal heel bijzonder zijn, met een select groepje. Maar toen ik hier de vijftiende speelde, zag ik nog niet veel mensen bij de achttiende. En nog geen twintig minuten zat het vol. Dat is geweldig. Zoiets vergeet ik nooit. Dit is mijn publiek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl