FC Utrecht en ADO scoren niet

FC Utrecht en ADO Den Haag hebben in de Galgenwaard met 0-0 gelijkgespeeld in een aanvankelijk matige wedstrijd, die pas na de rust enigszins tot leven kwam.

Bij ADO, dat bij 27 eerdere bezoeken aan de Domstad slechts drie keer wist te winnen, haakte in de warming-up Kevin Janssen af. De middenvelder heeft een gebroken middenhandsbeentje en dacht met een bandage te kunnen spelen, maar moest op de valreep toch door Wilfried Kanon worden vervangen.

De eerste vijf minuten leverden voor beide doelen een gevaarlijk moment op, maar Kristoffer Peterson (Utrecht) en Michiel Kramer (ADO) zagen hun inzet over gaan. Na die veelbelovende openingsfase waren de kansen in de weinig opwindende eerste helft schaars.

Utrecht had een licht overwicht en zorgde sporadisch voor dreiging via Peterson, Anouar Kali en Mark van der Maarel, maar de scherpte ontbrak. Op slag van rust nam Mike van Duinen het Utrechtse doel onder vuur, maar via de vingertoppen van Robbin Ruiter ging de bal naast.

Na de pauze voerde Utrecht de druk op en steeg de amusementswaarde van het duel. De thuisclub kreeg kansen, maar de afwerking liet te wensen over bij onder anderen Van der Maarel, Yannick Corti (de vervanger van de kort voor rust geblesseerd uitgevallen Christian Kum) en Rubio Rubin.

De Hagenaars zorgden bij spaarzame counters voor gevaar via Kramer, die over kopte, en Van Duinen, wiens inzet van dichtbij werd gestopt door Ruiter. In de extra tijd kon het Utrechtse publiek nog bijna juichen, maar de volley van Kali ging rakelings naast.