NOS SportAangepast

Derksen verwacht emotionele dag

Voor Robert-Jan Derksen is het vandaag een bijzondere dag. De 40-jarige golfer is bezig aan zijn laatste seizoen en neemt op de KLM Open afscheid van het Nederlandse publiek. "Ik denk dat het heel emotioneel en raar zal zijn", blikt Derksen vooruit.

De Blaricummer maakte begin dit jaar bekend dat hij na dit seizoen stopt als professioneel golfer. "Het leven vanuit de koffer is me steeds meer tegen gaan staan. Ik ben inmiddels al zeventien jaar onderweg. Ik denk dat het een goed besluit is om nog één jaar alles op het golf te zetten en dan te stoppen", zei Derksen in januari.

Droomscenario

Vandaag verschijnt Derksen voor het laatst op de green in Zandvoort. Na een matige eerste dag op de KLM Open herstelde hij zich prima. "Ik sla de bal erg goed. Als ik hem zo kan blijven slaan, denk ik dat ik de toptien moet kunnen halen. Dat zou mijn beste score ooit zijn op de Dutch Open, dus dat is een droomscenario." Zijn beste prestatie in Zandvoort was tot nu toe een twaalfde plaats in 2011.

"Het is eigenlijk mijn eerste afsluiting van het seizoen. Al die andere toernooien, op vreemde plaatsen, die doen me niet zo veel. Maar hier zal het wel heel vreemd zijn", aldus Derksen, die in zijn carrière twee keer een toernooi won op de Europese PGA Tour: in Dubai (2003) en Madeira (2005).

Emotioneel en raar

Derksen heeft nog niet echt nagedacht hoe zijn laatste dag als professioneel golfer in Nederland zal zijn. "Ik kan me voorstellen dat het heel emotioneel en raar is. Je zegt toch gedag tegen heel golfend Nederland, dat me al die jaren heeft gesteund. In goede en slechte tijden."

"Het is voor mij al heel fijn dat ik hier op zondagmiddag kan afsluiten op 18. En als er ook nog een heel mooie ronde inzit met misschien een plaats in de toptien... ja, veel beter kan niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl