NOS VoetbalAangepast

Blijft Van Basten in Alkmaar?

Hij koos er in het voorjaar bewust voor om zijn contract bij sc Heerenveen niet te verlengen. AZ werd zijn volgende club. Eind juni begon Marco van Basten vol enthousiasme aan zijn nieuwe klus in Alkmaar. Maar het zou zo maar kunnen zijn dat hij na vandaag niet langer de hoofdtrainer is van de Alkmaarse club.

Vanmiddag zit Van Basten om de tafel met het AZ-bestuur en de clubarts. De partijen staan loodrecht tegenover elkaar. "Ik sta maandag weer op het trainingsveld", liet de trainer eerder deze week weten. AZ wil het openlijk niet bevestigen, maar de club wil eigenlijk niet verder met de Utrechter. Om gezondheidsredenen wordt dat risico te groot geacht. Met Alex Pastoor, die Van Basten momenteel vervangt, heeft AZ de beoogde opvolger al in huis.

Gezondheidsklachten

Van Basten staat sinds dinsdag 26 augustus niet meer op het veld in Alkmaar. De 49-jarige trainer kampt met gezondheidsklachten. In juli overleed zijn vader en in de weken daarna kreeg Van Basten last van hartkloppingen. Daarop besloot hij in overleg met AZ zijn werkzaamheden tijdelijk neer te leggen.

De speculaties over de positie van Van Basten kwamen vrijdag naar buiten en sindsdien is het helemaal onrustig rond AZ. De spelers wilden na afloop van het duel van zaterdagavond met sc Heerenveen (0-1) geen commentaar leveren op de situatie rond hun trainer.

Duidelijkheid

Pastoor wilde wel nog iets kwijt: "De groep heeft behoefte aan duidelijkheid. Onzekerheid kost alleen maar energie en die kunnen we nu beter in andere zaken steken."

De interim-trainer is zelf niet aanwezig bij het gesprek met Van Basten. "Ik ga wachten wat eruit komt en wat we verder gaan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl