NOS VoetbalAangepast

Jans: veel beter kunnen we niet

PEC Zwolle versloeg zaterdag PSV met 3-1 en kwam daarmee op gelijke hoogte met de koploper. Trainer Ron Jans had niet eerder zo'n goed PEC Zwolle gezien, terwijl PSV-coach Phillip Cocu een gelijkspel een betere afspiegeling van de verhoudingen vond.

"Jongens, ik vond jullie geweldig", zei Jans na afloop tegen zijn spelers. "Ik heb genoten van ons spel, van de kwaliteit van de goals, van de teamgeest en het enthousiasme. We hebben echt een geweldige groep."

"Ik denk niet dat wij veel beter kunnen dan dit", erkende de coach. "Het doel blijft zo hoog mogelijk eindigen. Vorige jaar stonden we ook zo hoog en werden we elfde. Maar vorig jaar zakten we een periode ver weg. Ik denk dat dat dit seizoen niet meer gaat gebeuren."

Cocu: zat op 1-2 te wachten

Phillip Cocu leed met PSV de eerste nederlaag van het seizoen en staat nu evenals PEC op twaalf punten uit vijf wedstrijden. "In de eerste helft ging het spel op en neer en had PEC de betere kansen", aldus Cocu.

"Na rust hebben we het middenveld anders neergezet en hadden we de wedstrijd vanaf de aftrap in handen", vervolgde de PSV-coach. "Tot aan de vrije trap (2-1 Broerse) was er geen vuiltje aan de lucht. Ik zat op de 1-2 te wachten. Net voor de 3-1 waren we ook gevaarlijk, maar in de counter valt de 3-1."

Het uitvallen van Memphis Depay in de eerste helft betekent een gevoelige aderlating voor PSV. De topscorer van de eredivisie viel uit met liesklachten. "Hopelijk valt de schade mee", reageerde Cocu zaterdagavond. "Morgen wordt hij op de club onderzocht en maandag in het ziekenhuis. Hij is een belangrijke speler, maar andere spelers moeten het nu laten zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl