NOS VoetbalAangepast

Rutten: dit is Feyenoord onwaardig

"Dit is Feyenoord onwaardig", sprak trainer Fred Rutten na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg tegen Willem II. "Het is een terechte nederlaag. Dit mag niet in De Kuip en het hoort niet. En ik ben daar als trainer verantwoordelijk voor."

De Rotterdammers keken na 23 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. "In de eerste helft hebben we totaal niet in de wedstrijd gezeten. De snelle eerste goal was een mentale tik, het leek of we daar niet overheen kwamen. En toen kwam ook nog die tweede goal."

Over de tweede helft, waarin Feyenoord nog tot 2-1 kwam, was Rutten iets beter te spreken. "We proberen het wel te herpakken, maar het lukt ons niet. In de rust hebben we geprobeerd het te repareren en daarna kregen we wel een aantal kansen. De tweede helft zag het er wel beter uit, maar niet gepolijst."

Begrip voor morrend Legioen

De Feyenoord-trainer wilde geen excuses zoeken voor het spel van zijn dolende ploeg en kon ook niet echt aangeven wat er nu moet gebeuren.

Rutten had wel begrip voor het morrende Legioen: "Dat is terecht. Als ze in deze situatie niet zouden morren, zou dat vreemd zijn. Ze willen een Feyenoord zien dat uitstraalt dat het wil winnen. Dat hebben ze vandaag, zeker in de eerste helft, niet gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl