PEC verslaat en achterhaalt PSV

PSV is tegen zijn eerste puntenverlies aangelopen. De koploper in de eredivisie verloor in een uiterst vermakelijke wedstrijd met 3-1 bij PEC Zwolle en zag de bekerwinnaar in de stand langszij komen.

Voor de rust was PEC de betere ploeg en het had via Jody Lukoki en Jesper Drost moeten scoren. PSV, dat al snel Memphis Depay geblesseerd zag uitvallen, kwam echter op voorsprong: na hands van Joost Broerse schoot Luuk de Jong de toegekende penalty binnen.

Even was Zwolle van de leg, maar Zoet hielp PEC weer in het zadel. De PSV-doelman ging ernstig in de fout bij een alleszins houdbaar schot van Drost. Even later bracht Zoet bij een kans van Tomas Necid wel redding.

Hoofdrol Broerse

In de tweede helft maakte Broerse zijn foutje goed door een vrije trap op prachtige wijze binnen te schieten. PSV drong nog wel aan en dacht ook op 2-2 te komen. De rake kopbal van De Jong werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Ben Rienstra zorgde in de slotfase voor de slagroom op de Zwolse taart met een schitterende stift, die via de lat in het doel belandde.

Door de nederlaag komt er voor PSV een einde aan een reeks van acht overwinningen dit seizoen, vier in de eredivisie en vier in de Europa League.