NOS NieuwsAangepast

Hard koraal gevonden in Noordzee

Onderzoekers hebben midden op de Noordzee hard koraal gevonden. Tot nu werd dit koraal alleen gevonden op rotsen voor de Britse kust.

De vondst van het koraal bewijst volgens het Wereld Natuur Fonds dat verwoest zeeleven zich kan herstellen als de Noordzee wordt beschermd.

Anjelierkoraal

Het harde koraal, zogenoemd anjelierkoraal, werd gevonden op een wrak op de Doggersbank door onderzoekers van Expeditie Noordzee. Dat is een initiatief van Stichting Duik de Noordzee Schoon en Wereld Natuur Fonds.

Visserij met sleepnetten heeft veel leven op de zeebodem verwoest, ook koudwaterkoralen.

Het koraal heeft zich verspreid van de Britse kust naar de Doggersbank, midden op de Noordzee. Volgens het Wereld Natuur Fonds betekent dit dat de koraalriffen die er vroeger waren, weer terug kunnen komen.

Wrakken

Het Wereld Natuur Fonds benadrukt dat de Noordzee en de honderd jaar oude wrakken die er liggen beschermd moeten worden. Wrakken bieden een natuurlijke bescherming aan zeeleven.

Hard koraal in de Noordzee biedt een rijke voedingsbodem aan ander zeeleven.

Europa wil dat Nederland een aantal gebieden beter gaat beschermen om het leven onder water te behouden. Op dit moment zijn enkele plekken langs de kust beschermd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl