NOS WielrennenAangepast

Contador: Vuelta bijna in mijn zak

Door zijn indrukwekkende zege in de voorlaatste etappe kan Alberto Contador de eindzege in de Vuelta bijna niet meer ontgaan. Toch zal hij zondag tijdens afsluitende tijdrit niet naar het publiek gaan zwaaien.

"Nee, je moet blijven uitkijken", laat de Spanjaard weten. "Misschien regent het of zijn er kasseien. De Vuelta heb ik al bijna in mijn zak, maar morgen is er nog een dag."

"Ik wil ook 'n goede tijdrit rijden", gaat Contador verder. "Maar als het gevaarlijk wordt, zal ik gas terugnemen. En echt genieten van mijn harde werk."

Revanche voor de Tour

Voor Contador zou de eindzege in deze Vuelta een droom zijn. "Ja, een droom die waarheid wordt. Een uitdaging sinds ik in de Tour gevallen ben. Ik vond het vreselijk om het seizoen zo af te sluiten."

"Ik heb gedaan wat ik kon. Ook al waren anderen niet zo optimistisch. Ze geloofden niet in mijn herstel. Deze Vuelta is echt een droom."

"Dat zie je niet op televisie"

Wilde hij samen met Chris Froome aankomen en hem de etappe laten winnen? "Nee, dat wilde ik niet. Dat zie je niet op de televisie, maar om de 400 meter veranderde hij van ritme. Echt heftige veranderingen. En ik moest meteen reageren", aldus Contador.

"Er zijn wedstrijden geweest waarin het helemaal anders afliep. Dit jaar ben ik degene die in het voordeel is. Ik wist dat ik zijn wiel moest houden. Ik merkte dat het goed ging en dat ik de Vuelta kon winnen. Ik was gewoon op zoek naar het juiste moment."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl