NOS SportAangepast

Badloe nog voor Van Rijsselberghe

Kiran Badloe heeft het op de openingsdag van het WK voor de windsurfers (RS:X) iets beter gedaan dan olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe.

De talentvolle jongeling finishte voor de Noord-Spaanse kust bij Santander zaterdag in zijn groep als tweede en vijfde. Zijn Texelse trainingsmaat en voorbeeld werd derde en zevende. De Fransman Pierre le Coq is met twee zeges voorlopig de beste.

Van Rijsselberghe wel oké

Van Rijsselberghe, die voorlopig tiende is, was gematigd tevreden over zijn start. "Mwah, wel oké, maar niet daverend. Ik moet de smaak nog een beetje te pakken krijgen. We zitten wel voorin, maar het kan beter, gelukkig.

Bij de vrouwen is Lilian de Geus na drie races op de olympische plank zesde. Haar beste resultaat was de tweede plek in de openingswedstrijd. De Française Charline Picon heeft na aftrek van haar minste resultaat (vierde) twee punten.

Bouwmeester bovenaan

Marit Bouwmeester nestelde zich in de Lasers Radial bovenaan. De Friezin passeerde de finishlijn in de derde race als tweede. Ze verdrong de Tsjechische Veronika Kozelska Fenclova van de eerste plaats. Na de eerste dag stond ze nog vierde.

In de Laser deed vooral Nicholas Heiner goede zaken. Door een zege en een keer vierde te worden schoof hij in de algemene rangschikking na vier wedstrijdjes op naar de tweede plaats achter de Braziliaan Robert Scheidt.

Rutger van Schaardenburg, die al twee keer eerste werd, gaf zaterdag in de laatste race op is nu zevende overall.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl