NOS SportAangepast

"Dip duurde zes games te lang"

Door de nederlaag in het dubbelspel is de kans van het Nederlandse Davis Cup-team op handhaving in de wereldgroep erg klein geworden. Kroatië leidt nu met 2-1 in Amsterdam en kan zondag in de enkelspelen nog kunnen schuiven met Marin Cilic, die vrijdag nog van een vrije dag genoot.

Captain Jan Siemerink heeft zijn opstelling voor de cruciale slotdag al in zijn hoofd, maar moet afwachten of US Open-kampioen Cilic het eerste of tweede enkelspel speelt. "Dat is een voordeel voor hen, maar ik kan niet anders doen dan afwachten."

Van Cilic wordt verwacht dat hij zijn enkelspel wint, maar op papier is die kans nóg groter als hij Igor Sijsling of Thiemo de Bakker treft. Een van hen speelt het tweede enkelspel en kopman Robin Haase het eerste.

Derde set cruciaal

Haase en Jean-Julien Rojer verloren het dubbelspel in vier sets. Bij winst was Nederland juist als favoriet de enkelspelen ingegaan. Zowel Rojer als Siemerink noemde de break die de Kroaten begin derde set plaatsten, cruciaal.

"Die break hakte erin, omdat wij de game daarvoor zelf breakkansen hadden", zei Siemerink. "Ons momentum was weg en het duurde eigenlijk zes games te lang voordat we daar overheen waren."

Rojer aangeslagen

"Dat was het moment van de wedstrijd. Ik verloor toen mijn service", liet een aangeslagen Rojer weten. "Cilic was goed op de belangrijke momenten. Kijk maar naar de laatste game. Daarin serveerde hij erg goed."

Siemerink zag dat Cilic en Marin Draganja meer agressie in hun spel legden. "En daarom hebben ze terecht gewonnen. Opvallend was ook dat veel rally's aan het net voor hen waren, terwijl Rojer daar altijd heel goed in is."

Sijsling of De Bakker?

Over zijn opstelling voor zondag wilde Siemerink weinig zeggen. Grote vraag is of Sijsling, die vrijdag te snel vermoeid raakte, een tweede kans krijgt of dat De Bakker nu de voorkeur geniet.

"De twee beste zullen spelen", aldus Siemerink. "Ik weet al wie, maar je moet altijd de ochtend even afwachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl