NOS SportAangepast

Davis Cup-team verliest dubbelspel

Het Nederlands Davis Cup-team kijkt na de tweede dag van de ontmoeting met Kroatië, met als inzet een ticket voor de wereldgroep van 2015, tegen een 2-1 achterstand aan.

Nederland verloor zaterdag in de Ziggo Dome in Amsterdam het dubbelspel. Robin Haase en Jean-Julien Rojer bogen voor Marin Draganja en US Open-kampioen Marin Cilic. Het werd 2-6, 6-3, 3-6, 4-6.

Slordige Rojer

Haase, die de voorkeur boven Thiemo de Bakker had gekregen, en Rojer kwamen moeizaam op gang. Ze hadden met hun returns geen antwoord op de uitstekend serverende Kroaten en omdat met name Rojer iets te veel fouten maakte, ging de set simpel naar Cilic en Draganja.

Nederland herstelde zich knap in de tweede set. Met Haase als grote aanjager werd op de service van Cilic al snel een break geforceerd en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Gemiste breekkansen

In de spannende derde set kregen de mannen van captain Jan Siemerink op 2-2 de eerste breekkansen. Die werden niet benut, waarna Kroatië een game later wel toesloeg en uiteindelijk ook de set pakte.

In het vierde bedrijf ging het al snel mis. Zowel Rojer als Haase leverde zijn service in en Kroatië leidde met 3-0. Oranje leefde nog even op, knokte zich overtuigend terug tot 2-3, maar kon in het vervolg de achterstand niet verder terugbrengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl