NOS SportAangepast

Luiten: alle slechte ballen op 1 hole

Golfer Joost Luiten keek ondanks een dramatische tweede hole toch nog tevreden terug op de derde dag van de KLM Open. "Als je op hole 2 een negen maakt en je eindigt nog op -3, dan moet je dik tevreden zijn", sprak de winnaar van vorig jaar.

Luiten kon zich de laatste keer niet herinneren dat hij negen slagen over één hole heeft gedaan. Hij revancheerde zich echter in Zandvoort met vier birdies op rij: "Na die negen dacht ik: we hebben nu helemaal niets meer te verliezen. We gaan nu aanvallen. Ik moest de knop omzetten en dat lukte met vier birdies op rij."

"Ik heb nu alle slechte ballen op één hole geslagen. Als je dat over vier holes verspreid doet, voelt dat misschien anders. Maar de score is hetzelfde", analyseerde de Bleiswijker.

"Kan nog van alles gebeuren"

Voor de dag van morgen ziet Luiten nog kansen: "Romain Wattel staat op -14, daar sta ik nog wel wat op achter. Maar je hebt vandaag gezien dat er nog van alles kan gebeuren. Als ik net zoveel birdies als vandaag maak en geen 9, dan doe je gewoon weer mee voor de overwinning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl