NOS SportAangepast

Zware crash Heidfeld in Formule E

De eerste wedstrijd van de nieuwe raceklasse Formule E is overschaduwd door een zware crash van voormalig Formule 1-coureur Nick Heidfeld. De Duitser vloog in Peking na een botsing met Nicolas Prost meermalen over de kop, maar kon ongedeerd uit zijn bolide stappen.

De Formule E is een nieuwe klasse waarin de coureurs in elektrische wagens rijden. De eerste race in China verliep probleemloos, tot de laatste ronde. Prost, de zoon van Alain Prost, ging aan de leiding toen Heidfeld hem op een recht stuk probeerde in te halen. De Fransman reed de Duitser daarop in de flank, waardoor de bolide van Heidfeld werd gelanceerd.

"Nu heb ik niks"

Heidfeld bleef ongedeerd. Meteen na de crash liep hij woedend op Prost af. Later liet hij via Twitter weten: "Met mij gaat het lichamelijk goed. Ik had deze race kunnen, zullen, moeten winnen. Nu heb ik niks."

Prost reageerde via hetzelfde medium schuldbewust: "Ik voel me heel slecht over het incident en nu ik de beelden heb teruggezien, begrijp ik dat ik verantwoordelijk ben. Ik zag hem gewoon niet. Het belangrijkste is dat alles goed is met mijn vriend Nick Heidfeld."

Di Grassi wint

Door het uitvallen van Prost en Heidfeld werd de race gewonnen door de Braziliaan Lucas di Grassi. Het seizoen in de Formule E bestaat uit tien races. De laatste is in juni volgend jaar in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl