NOS SportAangepast

Knap herstel Luiten na slechte start

Joost Luiten maakt na de derde dag nog altijd kans op prolongatie van zijn titel bij de KLM Open. Daar zag het lange tijd niet naar uit.

Op de tweede hole van de Kennemer golfclub in Zandvoort zag de Bleiswijker zijn uitgangspositie van -5 als sneeuw voor de zon verdwijnen. Luiten zag zijn bal in het struikgewas verdwijnen en wist daar met de grootst mogelijke moeite aan te ontkomen. Uiteindelijk besloot hij de hole in negen slagen, maar liefst vier boven par.

In het vervolg knokte Luiten zich knap terug op het leaderboard. Met vier birdies op rij repareerde hij het verlies. Daarna liet Luiten een bogey en nog eens vier birdies noteren, waardoor hij de ronde afsloot met drie slagen onder par.

Derksen degelijk

Robert-Jan Derksen liep een degelijke derde ronde (-2) en handhaafde zich met een totaal van -4 in de subtop van het klassement.

De Spanjaard Pablo Larrazábal, die met -10 als leider de derde dag begon, beleefde een vrije val. Net als Luiten worstelde Larrazábal met het struikgewas op de Kennemer en leverde liefst vijf slagen in. De Fransman Romain Wattel gaat de slotdag in als lijstaanvoerder met -14, Luiten volgt met -8 op zes slagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl