NOS NieuwsAangepast

"Nog nooit zoveel Jodenhaat online"

De Centrale Joodse Raad in Duitsland wil dat de politie harder optreedt tegen antisemitische uitingen op internet. Veel mensen die online haat zaaien tegen Joden schrijven onder hun eigen naam, zegt de president van de Raad, Dieter Graumann in de Duitse pers. "Het kan niet moeilijk zijn hen te vervolgen."

Graumann hekelt het antisemitisme in blogs en andere publicaties op internet. "Zoveel spot en haat die over mij en andere Joden in Duitsland op het web worden uitgegoten, dat is nog nooit gebeurd."

Manifestatie

Morgen wordt bij de Brandenburger Tor in Berlijn een grote manifestatie tegen antisemitisme gehouden, in aanwezigheid van president Gauck. De belangrijkste spreker is bondskanselier Angela Merkel

Vooral tijdens de Gaza-oorlog in juli en augustus werden geregeld anti-Joodse leuzen geroepen tijdens demonstraties in Duitsland.

In Frankrijk werd gisteren bekend dat het aantal geregistreerde gevallen van antisemitisme bijna is verdubbeld in de eerste zeven maanden van dit jaar. Daarbij ging het niet zozeer om uitingen maar om daden zoals agressie, brandstichting en vandalisme.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl