NOS SportAangepast

Kroatië kan pokeren met Cilic

De ontknoping van de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Kroatië vindt door de gelijke stand (1-1) pas op de derde speeldag plaats. De Kroaten verkeren in de luxepositie dat ze zelf kunnen bepalen wanneer ze hun troef Marin Cilic inzetten, in de derde of vierde enkelspelpartij.

"Vooraf had ik voor een 1-1 tussenstand getekend", zei captain Zeljko Krajan, die op grond van de uitslag van het dubbelspel zal beslissen op welk moment hij Cilic zondag inzet. "Het is belangrijk dat we Marin voor zondag kunnen gebruiken. We zullen zien in welke wedstrijd dat zal zijn."

Fit voor dubbelspel

"Marin is in ieder geval fit voor het dubbelspel op zaterdag, een enkelspel had hij op vrijdag nog niet aangekund", aldus Krajan.

Cilic fungeert zondag als vervanger van Mate Delic (derde enkel) of Borna Coric (vierde enkel). Bij een eventuele 2-1 voorsprong voor Nederland na het dubbelspel, is het aannemelijk dat Cilic teamgenoot Delic vervangt voor het duel met Robin Haase.

Bij een voorsprong voor Kroatië wordt Cilic vermoedelijk voor het vierde en beslissende enkelspel ingezet tegen Igor Sijsling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl