NOS SportAangepast

De miljoenen lonken voor Horschel

Billy Horschel heeft op de tweede dag van het Tour Championship in Atlanta, de finale van de strijd om de lucratieve FedEx Cup, alleen de leiding genomen. De Amerikaan kwam met een tweede 66 op rij halverwege het toernooi op een totaal van -8.

De 27-jarige Horschel is de man in vorm. Hij noteerde voor de tiende keer achtereen een ronde in de zestig en heeft de beste papieren om de Cup en de bijbehorende cheque van tien miljoen dollar te verdienen. Op twee slagen volgen zijn landgenoot Chris Kirk, de Australiër Jason Day en Rory McIlroy. Net als Horschel veroveren Kirk en McIlroy bij winst op East Lake de Cup.

Slag van de dag

De Noord-Ier tekende voor de slag van de dag. Zijn teeshot op de veertiende hole vloog in een boom en ricocheerde via de takken in de rechterbroekzak van een toeschouwer. Uniek was McIlroys slag echter niet. Vorig jaar zag hij op het Schots Open een bal in een broekspijp van een toeschouwer verdwijnen. "Ook toen kwam ik goed weg en speelde par", lachte de nummer één van de wereld. Het gebeurde vorig jaar ook op het PGA Championship in Rochester, het vierde major van het jaar. De Zweed Jonas Blixt wist daar de achterzak van een golffan te vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl